Årskrönika från Gråsparvarna från Kinnekulle 2016


Så kan vi åter konstatera att det gått ett år sedan vi sist skrev en årskrönika från Gråsparvarna,
Några dagar efter det vi publicerade 2015 års krönika fick vi bud om att vår sångarbroder, Egon Johannesson 93 år som varit med från början fått sluta sin jordevandring den 27 december 2015 för en bättre värld som vi tillsammans sjungit om. Hans sista ord på jorden var enligt anhöriga ”nu kommer de från himlen och hämtar mig”.
Vi saknar honom både som god sångare och vän och lyser frid över hans ljusa minne i hopp om ett återseende.

Gråsparvarna har under året på grund av ålder och hälsoskäl endast sjungit tillsammans vid några tillfällen. Snittåldern för sparvarna närmar sig i år 79 år.
Många har hört av sig och önskat vår medverkan på olika platser
som vi tyvärr inte kunde tacka ja till. Vi är dock tacksamma
för de förfrågningar, hälsningar och uppmuntran vi fått.

Nu tar vi som tidigare "Blott en dag ett ögonblick sänder” i hopp om att vi kanske kan sjunga någon mer gång.

Med varm nyårshälsning med önskan om allt gott ovanifrån
Gråsparvarna från Kinnekulle.
/
Egon Österberg


Årskrönika från Gråsparvarna Kinnekulle 2015

250.000 - kronorsvallen nu sprängd!
”Tiden försvinner så snabbt som en dröm, år efter år ilar bort”.
Ja, så börjar en sång som presenterades i sångboken Herde- Rösten 1892 av en okänd författare. Sånggruppen Gråsparvarna som nu har en snittålder på 79 år kan till fullo instämma i sången. Som vi meddelade i förra årskrönikan har vi på grund av ålder och hälsoskäl begränsat våra sångframträdanden men har under året kunnat medverka på fjorton olika platser.
Med stor tacksamhet kan vi också notera att de två Cd-skivor vi spelat in och sålt under åtta år nu har inbringat drygt 250.000 kronor till välgörenhet av det överskott försäljningen gett. Framför därför ett stort och varmt tack till alla som gjort detta möjligt genom att köpa våra skivor. Flera har dessutom ringt och beställt flera skivor som de sedan gett som gåva till någon de känner.
I mars månad firade vi 10-årsjubileum i Ringsbackens Baptistkapell vilket blev en riktig festkväll med mycket sång och musik, kaffe med tårta som var dekorerad med bland annat foto på Sparvarna vilket församlingen generöst bjöd de 104 personer som kommit med vilket blev mycket uppskattat!
Lennart Gustafsson visade bilder och berättade från några av de platser
som Gråsparvarna besökt under åren.
Under kvällen medverkade också pastor Uno Gustafsson från Rudskoga som visade bilder och berättade om Burundi-Hjälpen som är en av alla som fått del av de gåvor som förmedlats. Att detta berörde mångas hjärtan på de som kommit med visade sig när en frivillig gåva till Burundi-Hjälpen därefter togs upp vilken blev tiotusenfemhundra kronor som bland annat går till vattenprojekt.
Nu önskar vi Er alla ett Gott Nytt År 2016 och citerar här en vers ur den sång som vi började krönikan med: ” Dagar som gått komma aldrig igen, så lyder växlingens bud, dock blir ej glömt hur vi använda dem, nej det står tecknat hos Gud ”

Med varm vinterhälsning från Gråsparvarna
sparvarna@osterang.com


Årskrönika från Gråsparvarna 2014


Då många hört av sig efter det att vi i juli 2013 meddelade att sånggruppen Gråsparvarna från Kinnekulle tar timeout tills vidare har vi nu glädjen att tala om att vi efter ett års uppehåll börjat sjunga igen, dock i mycket begränsad omfattning inom närområdet . Många har hört av sig och önskat besök vilket är glädjande men tills vidare kommer vi att fortsätta i begränsad omfattning om allt går som vi tänkt. Noteras kan att Gråsparvarna som nu har en snittålder på 78 år har sjungit tillsammans under tio år. Cd-skivor 2006 och 2009 har spelats in och allt överskott har oavkortat gått till välgörenhet, hitintills 220.000 kronor.
Om allt blir som vi som tänkt kommer det att bli ett tioårsjubileum med mycket sång och musik någon gång under våren vilket vi ser fram emot. Plats och tid när det blir kommer att tillkännages i god tid innan.
Till sist vill vi önska alla God Jul och Gott Nytt År med allt gott ovanifrån !
Varm vinterhälsning från Gråsparvarna

Nedanstående foto är tagit på Berget Helenagården Götene på ”fredagsmys” 22 augusti då omkring 80 personer kom för att sjunga och ha gemenskap vid kaffeborden med mycket gott tilltuggGråsparvarna tar timeout tills vidare
2013 i juli


Då det gått drygt ett år sedan vi lämnade information på hemsidan är det kanske dags att göra en sammanfattning om vad som hänt sedan dess.
Fram till april månad i år hade vi som vanligt fullt upp att göra med
sång och musik på olika platser som vi bokat in. På grund av hälsoskäl meddelade undertecknad i mars att jag kände att det var dags att överlämna ledarskapet till någon annat som även kunde hjälpa till med musiken. I skrivande stund är det dock ingen som velat ta över och vi får väl se hur det blir efter sommaren. Hoppas dock att sånggruppen kan fortsätta. Om inte får vi vara tacksamma för det gensvar vi fått med vår enkla sång o musik under de nio år vi sjungit tillsammans och gång på gång fyllt de kyrkor, församlingshem och andra platser med tacksamma åhörare. Nämnas kan bland annat Forshems kyrka dit det vid ett tillfälle kom 204 personer vilket enligt kyrkoherden var publikrekord.
I Arken Pingstkyrkan Mariestad i februari månad i år kom det 162 åhörare vilket enligt arrangörerna var rekord mot tidigare omkring 120 som mest. Nämnas bör väl också att vi fått möjlighet att förmedla ytterligare 15.000 kronor till välgörenhet av det överskott som vår Cd-försäljning gett vilket innebär att vi nu är uppe i 215 .000 kronor
Ett varmt tack till Er som köpt Cd och kassetter vilket gjort detta möjligt.
Det finns fortfarande möjlighet att köpa dessa om du ringer 0501-783 83

Med varm sommarhälsning från Gråsparvarna / Egon Österberg

Ne
danstående foton är tagna i Arken Pingstkyrkan Mariestad i februari 2013.

 


200.000 - kronorsvallen sprängd i juni 2012
2012-06-30

Efter ännu ett halvår som sånggruppen Gråsparvarna från Kinnekulle varit verksamma sedan förra rapporten vid nyår, kan vi nu glädjas åt att det överskott som blivit på de Cd-skivor och Kassetter som spelades in år 2006 och 2009 nu är uppe i 200.000 kronor. Pengar som oavkortat gått till välgörenhet i flera länder där behoven är stora.
Nämnas kan barnhem i bland annat Lettland, Ukraina, Rumänien och Argentina med flera dit pengarna utan mellanhänder gått fram till avsett ändamål vilket mottagarna bekräftat och redovisat att pengarna kommit fram och används för avsett ändamål. Med tack till alla genom att köpa våra Cd och kassetter tar vi nu ”Gråsparvsemester” och försöker sedan att fortsätta i höst med början i Barruds bönhus den 11 aug. kl. 16.00
Bifogar några bilder som Lena Johansson tog på Falkängen de 20 juni.

Med varm sommarhälsning från
Gråsparvarna/ Egon Österberg

Årskrönika från Gråsparvarna från Kinnekulle 2011

180.000 kronor till välgörenhet !

Så kan vi som sånggrupp än en gång tacksamt konstatera att vi fått nåden att vara med ännu ett år och förmedla det glada budskapet genom
vår sång som ofta handlar om värme och kärlek till vår nästa och inte minst det kristna budskapet om hoppet som väntar den dag vi lämnar vårt jordeliv för en bättre värld.
Detta fick vi erfara när vår älskade sångarbroder och vän Egon Carlén
69 år, fick flytta hem i oktober månad. Vi minns med glädje hans utstrålning och inspiration när han deltog i sången med sin härliga tenorstämma.
Vi saknar honom och lyser frid över hans ljusa minne. Vi tror och hoppas att vi en dag får möta honom och sjunga tillsammans i det land där ingen sjukdom, sorg och nöd finns mer.
Med stor tacksamhet kan noteras att vi under 2011 fått vara med och förmedla ytterligare 30.000 kronor till välgörenhet av det överskott vi fått på försäljningen av våra två CD-skivor.
Nämnas kan Lettlandshjälpen genom Finnerödja frikyrkoförsamling, barnhem i Rumänien /Else-Britt Broberg, skolverksamhet i Tanznia/ Rolf Oldin, humanitär hjälpt till handikappade och utvecklingsstörda barn genom Katumbas vänner, ”ge för livet” /Ringsbackens baptistförsamling, Second hands missionbutikerna i Götene och Mariestad och många andra dit vi vet att allt går fram till avsett ändamål som sedan bekräftas från gåvomottagarna.
Vill till sist framföra ett varmt tack till alla som köpt våra skivor på de
39 platser vi besökt under året och önskar er alla
Guds rika välsignelse med önskan om en God Jul och ett Gott nytt år!

Österäng den 27 november 2011
Gråsparvarna/ Egon Österberg


Övre raden: Arne Johansson, Egon Gustafsson, Per-Olof Carlén, Lennart Gustafsson
Undre raden: Egon Österberg, Hans Wänerskog, Egon Johannesson, Hans-Egon Bertilsson, Evert Svensson , Roland Andersson.

Foto Göran Gustafsson


Sparvarna summerar våren 2011:

165.000 kronor till välgörenhet

Liksom våren 2010 avslutades vårens evenemang med Gråsparvarna från Kinnekulle vid hamnen i Mariestad den 27 juni. Tre dagar senare sjöng de i Marieholmskyrkan Mariestad dit 111 personer kommit för att lyssna vilket enligt uppgift var publikrekord.
Under våren har inte mindre än 22 platser fått besök och tyvärr har gruppen fått tacka nej till ett 10-tal förfrågningar.
Även skivförsäljningen har gått bra trots att man vid flera tillfällen har kommit tillbaka till platser man besökt tidigare.
Gråsparvarna kan nu glädjas åt att man hittills har samlat in 165.000 kronor där allt går till olika välgörenhetsprojekt.
Hösten är nu redan fullbokad med framträdanden på olika platser.
Sånggruppen vill härmed framföra ett varmt tack till alla som bidragit på olika sätt.
"Det fina stöd och den uppmuntran vi får, gör att vi alla känner och tror att vi fortfarnade har en uppgift med vår sång och musik", säger gruppens ledare Egon Österberg.


Rapport från 2011-07-02


Nu 150.000 kronor till välgörenhet !
Sånggruppen Gråsparvarna från Kinnekulle som spelade in sin första Cd-skiva 2006 och den andra 2009 och där allt överskott sedan alla kostnader för produktion, Stimavgift m.m. är betalda har nu inbringat 150.000 kronor som förmedlats till välgörenhet.
Under 2010 har gåvor skickats till Colombia, Tazania, Phemba i Sydafrika, Slättmissionens hjälpande hand i öststaterna, Frälsningsarméns sociala verksamhet i Lidköping, Barnens ambassad i Ukraina, Akutinsamling till Pakistan genom ”ge för livet ” –kampanjen, Hannas hjälpverksamhet i Sri Lanka, till Läkare utan gränser till katastrofhjälp och senast till Läkarmissionen. Allt genom kontakter där sånggruppen vet att pengarna kommer fram för avsett ändamål.
Sånggruppen som under året haft 46 framträdanden vill framföra ett varmt tack till alla som genom att köpa Cd och kassetter bidragit till att denna summa till välgörenhet överträffat alla förväntningar.
Genom att skicka ett mail till sparvarna@osterang.com går det bra att beställa. Cd pris 100:- 2 st. 180.00, 1 st. kassett 60:-, 2 st. 100:- Vid postförsändelse tillkommer 20:-


Den äldste av "Gråsparvarna ” Egon Johannesson ( 88 )
läser här dikten "Ålderdomen" vid besök på PRO Herrljunga
 

Rapport från 2010-11-28


Se artikel i Nerikes Allehanda om sparvbesök i Barrud


Sparvarnas vårsäsong i hamn


Mellan 200 och 250 personer hade sökt sig ner till gästhamnen i Mariestad för att lyssna till Gråsparvarna söndagen den 27 juni. Detta framträdande var också det sista för vårterminen och sparvarna tar nu semester i en och en halv månad innan det blir dags för en ny säsong.


Bybor i Cañitas fick sin vattencistern


Klicka här eller i bilden och se en film om cisternbygget


Nya CD:n har sålt bra
Nu 130.000 kr till välgörenhet

2010-06-01

Sedan förra rapporten i nov. 2009 då 100 000 – kronorsvallen sprängdes har Gråsparvarna fortsatt att förmedla gåvor till välgörenhet. Den totala summan är nu uppe i 130.000 kronor.
Nämnas kan bl.a Colombia, Tanzania, Phemba i Sydafrika , Läkare utan gränser till katastrofhjälp och Slättmissionens hjälpande hand som gör en stor insats i Öststaterna. En gåva till Frälsningsarméns sociala verksamhet i Lidköping har också förmedlats.
Sånggruppen är mycket noggranna med att gåvorna kommer fram till avsett ändamål genom de kontakter vi fått genom åren och där gåvomottagarna bekräftar vad pengarna används till. Ett exempel på detta är pengarna som gick till brunnar i Argentina och som nu i det närmaste är klara.
Vi är tacksamma för varje bidrag vi får genom vår Cd – kassettmission och kommer att fortsätta så länge vi kan och orkar. Med en sånggrupp där snittåldern är 73 år med tillhörande krämpor tar vi som Lina Sandell skrev ” Blott en dag ett ögonblick i sänder ” och hoppas att
vi får vara med ett tag till, säger ledaren Egon Österberg.


100 000- kronorsvallen sprängd!
(2009-11-16)

Nu har Gråsparvarna sprängt 100.000-kronorsgränsen för sin insamling.
Det är hjälpverksamhet i många länder som har fått ekonomiskt stöd tack vare de pengar som sånggruppen samlat in genom sina CD-skivor och kassetter. Till största delen är det inkomster från den första CD:n som nu kan summeras.


Andra CD-skivan klar

Sånggruppen Gråsparvarna från Kinnekulle, har spelat in sin andra CD-skiva.
Om några veckor ska skivan vara klar och då återstår att se om den kommer att få en lika strykande åtgång som det första. Manskören gav ut sin första CD-skiva för tre år sedan och de tio herrarna trodde väl knappast att det skulle bli någon större efterfrågan på skivorna..
– Vi satsade 500 kronor var ut egen ficka och tryckte upp ett mindre antal skivor för att ha med oss ut och sälja på våra framträdanden, säger gruppens ledare Egon Österberg.
Men plattorna visade sig vara populära och i flera omgångar har nya tryckts upp man har sålt betydligt långt över förväntan.
– Alla inkomster från vår CD och våra kassetter har gått till välgörenhet och hittills har det blivit över 80 000 kronor, säger Egon Österberg.
Han berättar att pengarna i första hand har gått till mission i områden där man har personliga kontakter. Det har varit i Afrika, Argentina, Indien, Colombia med flera länder.
Bidrag har även getts till Hospice Gabriel. Men nu tyckte herrarna det var dags för en ny skiva att ha med på sina turnéer. I lördags ägnade de hela dagen åt inspelning i Götene Pingstkyrka, som fick utgöra tillfällig studio.
– Skivan kommer att innehålla 16 sånger och det är såväl profan som andlig musik, säger Egon Österberg. Vi har sånger som spänner mellan Lasse Berghagen och Nils F Nygren.
Medelåldern bland de grånande herrarna är 73 år. Den yngste har några år kvar till pension medan den äldste är 87 år. Som grupp har de fungerat sedan fem år tillbaka och de är flitigt engagerade i olika sammanhang.
– I fjol var vi ute och sjöng vid 46 tillfällen och i år har vi hittills passerat 41, säger Egon Österberg. Sammanhangen där de sjunger kan variera stort.
– Vi sjunger ofta på dagledigträffar och hos pensionärsföreningar och lokalerna kan vara i allt från församlingshem och bygdegårdar till missionshus och kyrkor, säger Österberg.
Den nyinspelade CD:n ska vara klar till en allsångskväll med Hällekis samhällsförening, som planeras i Hällekis Folkets hus lördag de 3 oktober. I första omgång trycker man 300 skivor, men enligt Egon Österberg har man redan förbeställningar på 100. Intäkterna från den nya skivan, kommer även de att gå till olika missions- och biståndsprojekt.
2009-09-09


Bakre raden fr v Per-Olof Carlén, Arne Johansson, Egon Carlén, Lennart Gustafsson och Hans-Egon Bertilsson.
Främre raden fr v Hans Wänerskog, Egon Österberg, Egon Johannesson, Evert
Svensson och Roland Andersson.
har besökt sidan denna vecka
har besökt sidan sedan den 15 februari 2010